Skip to main content

Homestay Review - KeCabin by Bungalow in a Village

EM’s Family Day 2019

KeCabin by Bungalow in a Village 🏡

✔️4 Cabin & 1 Bungalow (up to 50 pax)

✔️Cool Homestay berkonsepkan Scandinavian di Semabok, Melaka. Cuma 10 mins dari main city.

✔️Swimming pool 'child friendly'. Kolamnya ada 3 peringkat kedalaman. Yang stay kat cabin bangun tido boleh terus terjun kolam 🤣🤣 Walaupun child friendly harus diingatkan orang dewasa kena sentiasa ada masa kids have fun dalam pool.

✔️Ruang laman rumah very spacious. Malam boleh buat BBQ sambil chill chill 💃🏼 Waktu siang boleh buat telematch 🎮🎭🎤🥁

✔️Ruang parking kereta pun luas.

✔️Penjaga homestay tinggal bersebelahan. Any queries just drop your call.

✔️Coway water dispenser & fridge disediakan dibahagian luar cabin. 

✔️Ruang tamu ada 2 bahagian kat bungalow, sesuailah untuk ahli keluarga yang ramai.

✔️Ruang dapur bungalow sangat selesa untuk memasak. Cutleries pun ada disediakan. Cuma if datang beramai-ramai sila bawa extra.

Ada 2 jenis penginapan :

a) Bungalow (4beds + bathroom attached)
Rm 990/ night

b) Cabin (4 units)
RM199/night (weekdays)
RM250/night (weekend)

Alamat :
Lot 463, Jln Bunga Kemboja 8,
Jalan Semabok Dalam, Melaka.
Whatsapp : 012-308 0929 ( shakirah ) 
FB/ IG : 




Cabin Interior


Bungalow Interior


Swimming Pool


Homestay

Comments

Popular posts from this blog

Resepi Kerabu Pegaga & Kerang

  Bahan-bahan:- Isi kerang 1 mangkuk kecil (cuci bersih) Ulam pegaga  Bawang merah besar 1 biji Cili padi merah 1-2 biji Kerisik 1sb Sos ikan 1sk Garam secukup rasa (jika perlu) Limau kasturi 2 biji  Cara masak:- Rebuskan isi kerang sekejap dalam 5 minit  Sementara tunggu isi kerang masak, hiris halus ulam pegaga Bawang besar & cili padi dihiris halus Dalam 1 pinggan yang sama, campurkan isi kerang, ulam pegaga, bawang besar & cili padi Tambahkan kerisik, sos ikan & perahan jus limau kasturi Gaul sekata Tabur garam secukup rasa (jika perlu sebab sos ikan dah masin) Siap! Tips:-   i) If tak ada ulam pegaga boleh ganti dengan daun selom atau ulam raja ii) Perahan jus limau boleh guna limau nipis atau kasturi

Resepi Bubur Jagung Sagu Gula Melaka

Bila MCO 3.0 diumukan awal june lepas (1-14 june 2021) orang yang paling happy is Qhaleef Idris  😆😆  sebab setiap hari dia ada geng! Ok back to the scene  🤩  Aritu mr husband pegi beli surprise groceries so dia beli la segala bahan untuk buat bubur jagung ni. So bila mood rajin ni datang haaaa sis surprise kan dia pulakkk  😉  This is my 1st attempt actually. Alhamdulillah all is good and the taste is delicious. Resepi ni senang je nak buat untuk new beginner. Tak perlu nak kikis jagung from the raw sebab guna yang sweet corn dah siap. Ikut selera masing-masing ye. Ok lets masak  👩🏻‍🍳🌽🥥🧂🍵 Bahan-bahan:- Sweet corn 1 tin Gula melaka 1/2 cawan Sagu 1 cawan (cuci & rendam) Daun pandan 2 helai Santan 1 kotak Garam 1/2 sk Air secukupnya Cara masak:- Rebus sagu dalam periuk guna air secukupnya sampai bertukar hampir jernih. Sementara nak tunggu sagu masak, rebus jagung bersama daun pandan, gula melaka & air secukupnya. Guna api kecil. Bila sagu dah masak, tapis untuk buang k

Resepi Kerabu Pegaga & Ikan Bilis

  Bahan-bahan:- Ulam pegaga secukupnya Ikan bilis 1 genggam (goreng garing) Bawang merah besar 1 biji Cili padi merah 1 biji Garam secukup rasa (jika perlu) Limau kasturi 1 biji  Cara masak:- Ikan bilis digoreng garing, tumbuk halus & ketepikan Hiris halus ulam pegaga Bawang besar & cili padi dihiris halus Dalam 1 pinggan yang sama, campurkan ulam pegaga, ikan bilis tumbuk, bawang besar & cili padi Tambahkan perahan jus limau kasturi & garam secukup rasa Gaul sekata Siap! Tips:-   i) If tak ada ulam pegaga boleh ganti dengan daun selom atau ulam raja ii) Perahan jus limau boleh guna limau nipis atau kasturi