Skip to main content

Homestay Review - KeCabin by Bungalow in a Village

EM’s Family Day 2019

KeCabin by Bungalow in a Village 🏡

✔️4 Cabin & 1 Bungalow (up to 50 pax)

✔️Cool Homestay berkonsepkan Scandinavian di Semabok, Melaka. Cuma 10 mins dari main city.

✔️Swimming pool 'child friendly'. Kolamnya ada 3 peringkat kedalaman. Yang stay kat cabin bangun tido boleh terus terjun kolam 🤣🤣 Walaupun child friendly harus diingatkan orang dewasa kena sentiasa ada masa kids have fun dalam pool.

✔️Ruang laman rumah very spacious. Malam boleh buat BBQ sambil chill chill 💃🏼 Waktu siang boleh buat telematch 🎮🎭🎤🥁

✔️Ruang parking kereta pun luas.

✔️Penjaga homestay tinggal bersebelahan. Any queries just drop your call.

✔️Coway water dispenser & fridge disediakan dibahagian luar cabin. 

✔️Ruang tamu ada 2 bahagian kat bungalow, sesuailah untuk ahli keluarga yang ramai.

✔️Ruang dapur bungalow sangat selesa untuk memasak. Cutleries pun ada disediakan. Cuma if datang beramai-ramai sila bawa extra.

Ada 2 jenis penginapan :

a) Bungalow (4beds + bathroom attached)
Rm 990/ night

b) Cabin (4 units)
RM199/night (weekdays)
RM250/night (weekend)

Alamat :
Lot 463, Jln Bunga Kemboja 8,
Jalan Semabok Dalam, Melaka.
Whatsapp : 012-308 0929 ( shakirah ) 
FB/ IG : 




Cabin Interior


Bungalow Interior


Swimming Pool


Homestay

Comments

Popular posts from this blog

Resepi Kerabu Pegaga & Ikan Bilis

  Bahan-bahan:- Ulam pegaga secukupnya Ikan bilis 1 genggam (goreng garing) Bawang merah besar 1 biji Cili padi merah 1 biji Garam secukup rasa (jika perlu) Limau kasturi 1 biji  Cara masak:- Ikan bilis digoreng garing, tumbuk halus & ketepikan Hiris halus ulam pegaga Bawang besar & cili padi dihiris halus Dalam 1 pinggan yang sama, campurkan ulam pegaga, ikan bilis tumbuk, bawang besar & cili padi Tambahkan perahan jus limau kasturi & garam secukup rasa Gaul sekata Siap! Tips:-   i) If tak ada ulam pegaga boleh ganti dengan daun selom atau ulam raja ii) Perahan jus limau boleh guna limau nipis atau kasturi

Resepi Sup Tauhu Lembut

👩🏻‍🍳🍶🍽 Resepi ni ala-ala Sundubu jjigae korean. Aduhai teringat nasi goreng kimchi kat restoran Gomonae Ampang Point. Serius sedap sebab ada side dia extra kimchi & sambal bilis rangup  🤤  walawehhhh! Ok this recipe rupa je lebih kurang sama dengan sundubu tapi dia punya rasa tak sama  😆  Nama dia je sup tapi dia bukan sup. Rasa macam makan mee udang. Sedap sangatttt. Thank you mummy for this recipe! Jomlah masak  🤤 Bahan-bahan:- Tauhu lembik 2 pack Bawang besar 2 biji (kisar) Bawang putih 4 ulas (kisar) Cili merah 5 batang (kisar) Udang kering segenggam (rendam dulu sebelum kisar) Serbuk kunyit 1sk Daun sup Daun bawang Garam secukup rasa  Cara Masak:- Tumiskan bahan kisar sampai naik bau Serbuk kunyit tumis sekali dengan bahan kisar Tambah air suku periuk Masukkan tauhu lembut & biar hingga mendidih Tabur daun sup & daun bawang Tambah garam secukup rasa Siap! Tips:- i) Udang kering kena rendam sekejap supaya senang nak kisar bila dah le...

Hotel RM1! Kenapa Nak Bayar Lebih?

Kenapa nak membazir kalau masih boleh berjimat kan? Baru-baru ni viral di media sosial mengenai hotel RM 1 . Senang je nak dapatkan bilik serendah nilai tersebut. Anda perlu download apps OYO Hotel di Apps Store (untuk pengguna ios) / Google Play (untuk pengguna android) terlebih dahulu. Walaupun mudah tapi ada beberapa tips yang harus anda tahu untuk dapatkan harga RM1. Let's check it out! 1. Ni adalah interface pertama yang anda akan lihat semasa launch apps OYO 2. Mula-mula anda perlu create account. Masukkan email dan nama anda. Sila masukkan referral code NORAJAVBV untuk dapatkan RM 100 secara percuma selepas anda selesai register bersama OYO Hotel. 3. Yang terakhir sebelum selesai register, anda perlu request 4 digit OTP yang akan dihantar ke nombor telefon anda. Masukkan nombor OTP dan klik pada create account. 4. Nah dah berjaya mendaftar! Sekarang anda dah boleh mula mencari hotel di lokasi percutian anda. OYO menawarkan pelbagai pilihan bilik ...