Skip to main content

Hotel RM1! Kenapa Nak Bayar Lebih?

Kenapa nak membazir kalau masih boleh berjimat kan? Baru-baru ni viral di media sosial mengenai hotel RM 1. Senang je nak dapatkan bilik serendah nilai tersebut. Anda perlu download apps OYO Hotel di Apps Store (untuk pengguna ios) / Google Play (untuk pengguna android) terlebih dahulu. Walaupun mudah tapi ada beberapa tips yang harus anda tahu untuk dapatkan harga RM1. Let's check it out!


1. Ni adalah interface pertama yang anda akan lihat semasa launch apps OYO

2. Mula-mula anda perlu create account. Masukkan email dan nama anda. Sila masukkan referral code NORAJAVBV untuk dapatkan RM 100 secara percuma selepas anda selesai register bersama OYO Hotel.

3. Yang terakhir sebelum selesai register, anda perlu request 4 digit OTP yang akan dihantar ke nombor telefon anda. Masukkan nombor OTP dan klik pada create account.


4. Nah dah berjaya mendaftar! Sekarang anda dah boleh mula mencari hotel di lokasi percutian anda. OYO menawarkan pelbagai pilihan bilik hotel sesuai dengan apa yang anda inginkan. Bukan hanya hotel di Malaysia sahaja, tetapi anda boleh cari hotel di Indonesia, UAE, China dan India.

5. Ni adalah tips & trick. Untuk dapatkan harga hotel serendah RM1 anda perlu mencari di ruang SALE seperti gambar di atas.


6. Serius tak tipu. Ni adalah hasil pencarian hotel RM1. Ianya bukan sembang kosong tapi benar belaka. 


7. Interface ni pula menerangkan mengenai OYO Money. Nah yang ni memang diberi secara percuma oleh OYO Hotel semasa anda register. Jangan lupa ya masukkan referral code NORAJAVBV.
|
|
|
|
|
|
|

8. Apa kata anda invite rakan anda pula untuk dapatkan RM 50 semasa mereka register dan dapat tambahan RM 50 jika rakan anda berjaya booking bilik hotel pertama. Mereka pula dapat RM 100 semasa register. Mudah bukan? Jadi kenapa bayar lebih jika masih boleh berjimat. Selamat bercuti!

Note: Untuk dapatkan lebih info mengenai OYO hotel sila layari website ini:↴
https://www.oyorooms.com/my/

Comments

Post a Comment

Popular posts from this blog

Resepi Kerabu Pegaga & Kerang

  Bahan-bahan:- Isi kerang 1 mangkuk kecil (cuci bersih) Ulam pegaga  Bawang merah besar 1 biji Cili padi merah 1-2 biji Kerisik 1sb Sos ikan 1sk Garam secukup rasa (jika perlu) Limau kasturi 2 biji  Cara masak:- Rebuskan isi kerang sekejap dalam 5 minit  Sementara tunggu isi kerang masak, hiris halus ulam pegaga Bawang besar & cili padi dihiris halus Dalam 1 pinggan yang sama, campurkan isi kerang, ulam pegaga, bawang besar & cili padi Tambahkan kerisik, sos ikan & perahan jus limau kasturi Gaul sekata Tabur garam secukup rasa (jika perlu sebab sos ikan dah masin) Siap! Tips:-   i) If tak ada ulam pegaga boleh ganti dengan daun selom atau ulam raja ii) Perahan jus limau boleh guna limau nipis atau kasturi

Resepi Bubur Jagung Sagu Gula Melaka

Bila MCO 3.0 diumukan awal june lepas (1-14 june 2021) orang yang paling happy is Qhaleef Idris  😆😆  sebab setiap hari dia ada geng! Ok back to the scene  🤩  Aritu mr husband pegi beli surprise groceries so dia beli la segala bahan untuk buat bubur jagung ni. So bila mood rajin ni datang haaaa sis surprise kan dia pulakkk  😉  This is my 1st attempt actually. Alhamdulillah all is good and the taste is delicious. Resepi ni senang je nak buat untuk new beginner. Tak perlu nak kikis jagung from the raw sebab guna yang sweet corn dah siap. Ikut selera masing-masing ye. Ok lets masak  👩🏻‍🍳🌽🥥🧂🍵 Bahan-bahan:- Sweet corn 1 tin Gula melaka 1/2 cawan Sagu 1 cawan (cuci & rendam) Daun pandan 2 helai Santan 1 kotak Garam 1/2 sk Air secukupnya Cara masak:- Rebus sagu dalam periuk guna air secukupnya sampai bertukar hampir jernih. Sementara nak tunggu sagu masak, rebus jagung bersama daun pandan, gula melaka & air secukupnya. Guna api kecil. Bila sagu dah masak, tapis untuk buang k

Resepi Kerabu Pegaga & Ikan Bilis

  Bahan-bahan:- Ulam pegaga secukupnya Ikan bilis 1 genggam (goreng garing) Bawang merah besar 1 biji Cili padi merah 1 biji Garam secukup rasa (jika perlu) Limau kasturi 1 biji  Cara masak:- Ikan bilis digoreng garing, tumbuk halus & ketepikan Hiris halus ulam pegaga Bawang besar & cili padi dihiris halus Dalam 1 pinggan yang sama, campurkan ulam pegaga, ikan bilis tumbuk, bawang besar & cili padi Tambahkan perahan jus limau kasturi & garam secukup rasa Gaul sekata Siap! Tips:-   i) If tak ada ulam pegaga boleh ganti dengan daun selom atau ulam raja ii) Perahan jus limau boleh guna limau nipis atau kasturi